Палочка кориці маленька, 100г
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 28014299
64,25 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
+380 (66) 123-97-44
Менеджер Ірина / Алла
- +380 (98) 472-71-72Менеджер Ірина / Алла
- +380 (93) 185-03-93Менеджер Ірина / Алла
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Кориця - спеція, яка за популярністю не поступається жодній іншій в кулінарії. Саме ця східна приправа надає випічці і десертах неповторний солодко-деревний аромат. Але не варто розглядати її виключно як пікантною прянощі. У чайній ложці меленої кориці стільки ж антиоксидантів, скільки і в 150 г чорниці, а за насиченістю поліфенолами мелена кориця вигідно відрізняється від інших спеції. ELLE детально вивчив всі корисні властивості кориці, а також можливу шкоду, який вона може завдати організму. Кориця - це висушена кора коричного дерева cinnamonum. При висиханні смужки кору завиваються в трубочки. Ці коричні палички перемелюють до стану борошна або використовують для приготування глінтвейну, страв з м'яса і птиці. Історичною батьківщиною кориці вважається Шрі-Ланка, де вона культивується і в наш час. Найбільш корисною вважається споконвічна цейлонська кориця. Її менш корисний, але дешевий аналог - коричник китайський - виростає в Австралії та Південно-Східної Азії. Суміш ефірних масел, дубильних речовин і смол створює тієї унікальний терпкий і теплий аромат кориці. Корисні властивості кориці відомі з давніх часів. У давньокитайських медичних працях вона часто фігурує як універсальний засіб для позбавлення від різних недуг. Також кориця згадується в стародавньому індійському трактаті про здоров'я «Аюрведа» та навіть в Старому Завіті. Кориця багата калієм, марганцем, залізом, міддю, селен і цинк, вітаміни групи А, B1, B2, В9, С, Е, К. Антиоксидант поліфенол МНСР впливає на рецептори інсуліну і знижує рівень цукру в крові, тому лікарі рекомендують вживати в їжу корицю пацієнтам з діабетом 2 типу. Медичні дослідження довели, що вживання цієї спеції позитивно впливає на роботу всіх життєво важливих систем організму. Кориця підвищує загальний тонус, зміцнює імунітет, допомагає в концентрації уваги, здатна поліпшити зорову пам'ять, володіє протизапальними і кровоспинними властивостями. Лікувальна суміш кориці з медом є одним з найбільш ефективних і смачних способів лікування простудних захворювань. Кориця багаторазово підсилює користь меду - антибактеріальні властивості цих двох природних компонентів підвищують життєві функції, активізують обмінні процеси, що допомагають в боротьбі з вірусами. Змішайте чверть чайної ложки кориці і столову ложку натурального меду, приймайте суміш три рази на день під час застуди або для профілактики ГРВІ. Протипоказанням лікування корицею з медом є підвищена температура. Кумарин, що міститься в кориці, може викликати головний біль. Також корицю можна вживати особам, що страждають підвищеним тиском і серцево-судинними захворюваннями. Спеція викликає прискорене серцебиття. Коричний порошок завжди повинен бути на кухні, але стане в нагоді він не тільки для приготування яблучного штруделя і зігріваючих напоїв. У давнину кориця була головним антисептиком. Якщо насипати борошно на свіжу рану, то коричнева альдегід буде перешкоджати проникненню в кров інфекцій і швидко відновить пошкоджені тканини. Цей спосіб знезараження досі активно використовується на Сході. Корицю часто додають в жувальні гумки, зубні пасти і ополіскувачі. Пряність вбиває бактерії в порожнині рота, не пошкоджуючи зуби і не змінюючи колір емалі. Кориця лідирує в способах профілактики і лікування складних захворювань. Пряна спеція токсична для злоякісних ракових утворень. Кориця здатна зменшити ріст ракових клітин і викликає їх загибель. Спеція мінімізує ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину в крові. Для цього слід щодня приймати не менше 120 мг коричного порошку. Ця ароматна пряність благотворно впливає на роботу кишечника, усуває неприємні відчуття в шлунку, корисна при метеоризмі. Корисні властивості кориці для жінок повинна знати кожна з нас. Страви і напої з корицею допоможуть полегшити передменструальний синдром і усунути хворобливі відчуття. Кориця багата мінеральними речовинами, які заповнюють дефіцит марганцю, хрому та кальцію. Кориця в чистому вигляді активно допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Ароматний коричнева порошок не знижує апетит, зате прискорює обмінні процеси і уповільнює травлення. Кориця в складі хлібобулочних виробів приносить організму більше шкоди. Однак, завдяки корисним властивостям кориці для схуднення, всього одна чайна ложка порошку в день допоможе знизити глікемічний індекс їжі до 30%. Щодня додавайте корицю в каші, смузі, йогурти. Увечері приготуйте «чай з кориці»: в гарячій воді розчиніть ложку меду і кориці і дайте напою настоятися протягом ночі. Напій для схуднення слід випивати в два прийоми - вранці і ввечері. &
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Індія |
Вага | 0.1 г |
Тип спецій | Кориця |
Користувацькі характеристики | |
Висота | 100 мм |
Довжина | 100 мм |
Ширина | 100 мм |
Тип | Кориця |
- Ціна: 64,25 ₴/упаковка